EcoPads = почисти подови за позелен свет

EcoPads – го прават светот позелено место. Филтерот од полиестер во нашите падсови доаѓа од потрошувачкиот и индустриски рециклиран отпад

Nilfisk-Advance воведува нови Eco падс, кои се произведени од 100% рециклиран синтетички материјал со влакна (полиестер).

Примарниот извор на овие материјали е рециклирана сода и шишиња од вода.
Не само што овие нови падсови се компатибилни со „зелениот тренд“ во нашата индустрија, но излегоа и со конкурентни цени, со цел да:

 • Го покажеме нашиот труд кон континуирано подобрување во сите области на бизнисот
 • Да го прикажеме подобро разбирањето на потребите на клиентите и да ги задоволиме нивните очекувања
 • Да дадеме алтернатива према падсовите со висок квалитет/висока цена и оттаму да ја прошириме нашата понуда
 • Бидеме повеќе конкурентни во секторот за падсови и да помогнеме за зајакнување на лојалноста на клиентите
 • Да овозможиме поддршка кон продажбата на нашите машини

 

 • vest-11_2Син – пад за чистење
  Сината подлога е направена од влакна од полиестер и е специјално дизајнирана за средно влажно триење или чистење со распрскување. Се користи со неутрално средство за чистење на подови за отстранување на засушени подни слоеви. Овој производ, исто така се употребува за рибање на цврсти површини како бетон, заедно со соодветни хемикалии. Идеална за употреба кај машини со брзина од 350 РПМ.
 • vest-11_3Кафен – пад за чистење
  Создадена од влакна од полиестер, кафената подлога заедно со соодветно средство се користи за отстранување на изабени и оштетени подни слоеви. Се употребува на стандардни електрични и автоматски апарати за подови. Идеална за употреба кај машини со брзина од 350 РПМ.
 • vest-11_4Црн – пад за чистење
  Создадена од влакна од полиестер, црната подлога заедно со соодветно средство се користи за отстранување на изабени и оштетени подни слоеви. Се употребува на стандардни електрични и автоматски апарати за подови. Идеална за употреба кај машини со брзина од 350 РПМ.
 • vest-11_5Црвен – пад за полирање
  Се користи за лесно чистење и полирање. Отстранува ситни дамки и нечистотија, додека го остава подот сјаен. Се употребува на стандардни електрични, автоматски и орбитални апарати за подови. Идеална за употреба кај машини со брзина од 800 РПМ.
 • vest-11_6Розев – ултра брз пад за отстранување и полирање
  Создадена од влакна од полиестер, розевата подлога се користи за полирање на подови за висок сјај. Оваа подлога е создадена од специјален материјал кој овозможува ефикасно отстранување на црни дамки и обновување на сјајот со само едно поминување. Идеална за употреба кај машини со брзина од 3000 РПМ.
 • vest-11_7Бел – пад за совршено полирање
  Создадена од влакна од полиестер, белата подлога се користи за полирање на чисти, суви подови. Се употребува сува за создавање на висок сјај кај ново направени подови. Се користи кај стандардни електрични, автоматски и орбитални апарати за подови. Идеална за употреба кај машини со брзина од 1000 РПМ.