Ново збогатување на NEPTUNE линијата

Nilfisk-ALTO ја збогатува успешната NEPTUNE медиум и премиум линија на професионални високопритисни апарати со топла вода.

 

Новите NEPTUNE 4 FA и NEPTUNE 5 FA се опремени со новата верзија на NA5 пумпата со топла вода. Оваа пумпа, веќе присутна во верзија со ладна вода кај POSEIDON 5, е пумпа со 3 керамички клипови, придвижувана од мотор со 1450 вртежи во минута.

vest-6_2

NEPTUNE 7 FA линијата е опремена со добро познатата C3 пумпа за супериорна издржливост. Сите 3 модели со топла вода се опремени со автоматски систем за активација при проток на вода.Овој систем го користи движењето на водата со цел да прати импулси за вклучување и исклучување на моторот.

Спореден со системот за активација при притисок, новото решение нуди неколку предности:

  • Полесно маневрирање со цревата, лесни и сигурни за движење
  • Продолжување на животниот век на моторот.

Терминот ФА во името на производот означува дека апаратот е опремен со систем за активирање при проток на вода.