MC 4M

Мобилни високопритисни апарати со ладна вода со средна големина и ефикасен мотор со 1450 вртежи во минута.

MC 4M е силен и издржлив прилог во нашата средна линија на високопритисни апарати со ладна вода. Идеален за употреба во производство, сервиси за чистење, мали и средни земјоделски површини, занаетчиство и трговија. Апаратот се напојува со силен и ефикасен мотор со 1450 вртежи во минута кој обезбедува долг работен век и голема сигурност.

Нивото на бучавост при работа е намалено благодарение на моторот со 1450 вртежи во минута.

Спецификации

MC 4M – 160/620

MC 4M – 180/740

Потрошувачка на струја (KW) 

3.0 

4.0 

Електричен приклучок (V/~/HZ/A) 

230/1/50/13.4

230/1/50/7.4 

Повратен удар (KG/FORCE) 

2,9 

3,6 

Проток на вода QMAX/QIEC (L/H) 

620/560

740/660 

Работен притисок (BAR/MPA) 

160/16 

180/18 

Вртежи на моторот (RPM) 

1450 

1450 

Резервоар за хемикалии (L) 

2.5 L 

2.5 L 

Големина на дизна

0340 

0370 

Макс. Влезна температура (°C) 

60 

60 

Број на клипови

Керамички клипови

Димензии ДxШxВ (MM) 

382x382x1017 

382x382x1017 

Усисна висина на вода (M) 

0,5 

0,5 

Тежина (KG) 

39 

40 

Стандардна опрема

Стандардна опрема

MC 4M 160/620

MC 4M 180/740

Црево ДН6 10М

Црево ДН6 15М

   

ЕРГО 2000 пиштол

Цевка 4-во-1 со дизна 0370

   

Цевка Flexopower plus 960mm

   

Дизна 0370 бронзена

 

Цевка Flexopower plus 990mm

Дизна 0340 лила

 

Резервоар 2.5л

Галерија

За повеќе информации погледнете го следното видео:

Преземања