MC 6P FA

Високопритисниот апарат со ладна вода MC 6P ги спојува во едно непобедливата издржливост, беспрекорните перформанси и совршената ергономија за извршување на најтешките работни задачи во индустријата, земјоделството, транспортот и прехранбената индустрија.

MC 6P е опремен со новата пумпа со 4 керамички клипови за беспрекорна работа повеќе од 5 часа во денот. Пумпата нуди максимален влез на вода со температура од 80 степени, што значи дека овој високопритисен апарат може без проблем да се користи како апарат со топла вода, што придонесува за поефикасно и побрзо перење во секоја намена.

Линијата MC 6P се состои од модели со различни нивоа на перформанси и опрема прилагодени за најосновните работни задачи за чистење, без разлика дали тие бараат висок притисок или голем капацитет на вода. XT верзиите нудат широк спектар на дополнителна опрема (котур, цевка со високопритисна дизна, и др.)

Спецификации

MC 6P – 180/1300 FA

MC 6P – 180/1300 FAXT

MC 6P – 250/1100 FA

MC 6P – 250/1100 FAXT

Електричен кабел (M) 

8

8

8

Потрошувачка на струја (KW) 

7.4

7.4

8.5

8.5

Електричен приклучок (V/~/HZ/A) 

400/3/50/14,5

400/3/50/14,5

400/3/50/15 

400/3/50/15 

Повратен удар (KG/FORCE) 

6.5 

6.5 

6.4

6.4

Проток на вода QMAX/QIEC (L/H) 

1310/1200 

1310/1200 

1100/1010 

1100/1010 

Работен притисок (BAR/MPA) 

180/18 

180/18 

250/25 

250/25 

Вртежи на моторот (RPM) 

1450 

1450 

1450 

1450 

Големина на дизна

0700 

0700 

0475 

0475 

Макс. Влезна температура (°C) 

80 

80 

80 

80 

Број на клипови

Керамички клипови

Димензии ДxШxВ (MM) 

775x570x1020 

930x570x1020 

775x570x1020 

890x570x1020 

Усисна висина на вода (M) 

1

1

1

Тежина (KG) 

86 

93 

89

96 

Стандардна опрема

Стандардна опрема

MC 6P 180/1300

MC 6P 180/1300 XT

MC 6P 250/1100

MC 6P 250/1100 XT

Црево ДН10 10М

 

 

Црево ДН10 15М

 

 

ЕРГО 2000 пиштол

Цевка Turbohammer plus 1125mm

 

 

Цевка Flexopower plus 1120mm

 

 

 

 

Дизна 0475

 

 

Цевка Tornado plus 1120mm

Дизна 0700 портокалова

 

 

Котур

 

 

Галерија

За повеќе информации погледнете го следното видео:

Преземања