Twister Pads – систем за чистење со дијаманти

Twister Pads – веќе е лесно достигнувањето на совршен под

DCS – Diamond Cleaning System (системот за чистење со дијаманти) е нов начин за механичко третирање и одржување на подови со помош на микроскопски дијаманти. Системот е дел од револуцијата за еколошко прилагодени производи.

Twister™ е револуционерен систем за чистење составен од падсови за под создадени со милиони микроскопски дијаманти кои механички го чистат и полираат подот без употреба на хемикалии. Twister™ може да се користи на секакви површини, како природен камен, бетон, винил, мермер, линолеум. Twister™ е алатката која што го претвора вашиот оштетен под во чист, сјаен и полиран под.

vest-7_1

Twister™ е механички метод за чистење кој бара само вода при дневното чистење. Дијамантската страна на подлогата е обоена и служи како индикатор – кога бојата ќе исчезне, дијамантите се завршени. Twister™ ја елиминира потребата од употреба на хемикалии и ја намaлува потребата од периодично одржување на подовите.

Еколошко чистење, само со додавање на вода

Доколку е потребен екстра висок сјај, тогаш се употребува Twister™ зелениот падс за суво, екстра брзо полирање на подот. Овој процес може да се изведува на секаков вид на под без употреба на хемикалии. Twister™ падсот може да се употребуваат на мотор до 3500 РПМ.

  • Намалено време за чистење
  • Екстремна чистота
  • Висок сјај
  • Непотребно периодично полирање и одржување
  • Без хемикалии, единствено употреба на вода во секојдневното одржување
  • Twister™ падсот одговараат на сите типови машини
  • Twister™ со долг животен век
  • Идеални за суво и брзо полирање на подови, погодни за употреба до 3500 РПМ

vest-7_3

Покрај зелениот Twister™ пад, тука се и белиот и жолтиот, создадени за длабинско чистење и ефективно отстранување на гребнатини и претоварање на подот од рапав и нечист во чист и сјаен. И сето тоа, без употреба на хемикалии.

При длабинско чистење на под од природен камен или мермер, препорачливо е да се користи сапун за камен, како Twister™ Floor Conditioner за навлажнување на каменот и спречување на неговото исушување. За сите други видови на подови, доволно е само употреба на вода за длабинско чистење и подобрување.

Длабинското чистење и подобрување се процеси кои најчесто нема потреба да се прават доколку подот секојдневно се чисти со зелениот пад.