MC 3C и MC 4M – иновативна палета на високопритисни апарати што нуди намалени трошоци при работа и полесно ракување воопшто

Nilfisk-ALTO нуди иновативна палета на високопритисни апарати на ладна вода, давајќи ви ја предноста на лесно и интуитивно ракување воопшто. Може да имате корист при секојдневното чистење, подобра ергономичност и подобрени решенија за складирање и чување, што пак ќе резултира со намалени работни трошоци, подобра ефикасност во чистењето, подобрена употребливост и намалени трошоци за одржување.

Двата високопритисни апарати MC 3C и MC 4M од Nilfisk-ALTO ви нудат значајни придобивки. Ви овозможуваат повисока ефикасност во чистењето – додавајќи детергент со посебна прскалка за пена кога имате потреба да разложите слаби замастувања, маснотии и тврдоглава нечистотија. Тие исто така ќе ви овозможат олеснителни сервисни функции и поинтуитивна употреба. Сето ова резултира со одлични резултати во чистењето, заштедено време и пониски трошоци.

Идеален избор

Опсегот на MC е идеален избор за мали градежни компании, лесно земјоделие, мали култури и млечни фарми, и автомобилски гаражи и компании за изнајмување автомобили.

Пената прави разлика

Чистење на слаба нечистотија, кал, прашина, минерална прашина во повеќето случаи може да се изврши со ладна вода. Кога се работи за попредизвикувачки задачи како слаба маснотија и масти, мора да се додаде детергент. Се до сега детергентот беше во вграден нископритисен инјектор, но сега Nilfisk-ALTO разви единствен систем за Распрскување на Пена со одделни шише и распрскувач на пена нудејќи две важни придобивки. Работниот притисок се зголеми, а во исто време се штедат детергент и вода со тоа што „лепливата“ пена е поефикасна.

Стабилни и безбедни за работа – поинтуитивни и лесни за употреба

Дизајнот на MC 3C и MC 4M е направен посигурен, а фокусот е свртен кон лесно работење и маневрирање и подобрување на функционалноста при складирањето. За да се подобри целокупната подвижност машините MC се опремени со големи 250мм тркала што обезбедуваат многу полесно движење на производот – дури и на груба површина или скали. За да се подобри функционалноста при складирањето, воведен е еден единствен држач за пиштолот за распрскување, со цел да се заштити пиштолот од оштетување при транспорт или складирање. Исто така, новата вртечка кука за кабелот го прави мотањето и одмотувањето на електричниот кабел детска игра.

Дополнителни функции

Детергентска пена

 • Детергентската пена се лепи на нечистотијата поефикасно
 • До 20% зголемување на притисокот на прскалката и на ефектот на чистењето, благодарение на надворешниот систем за распрскување на пена

Лесно и безбедно ракување

 • Иновативен држач го штити Пиштолот од оштетување за време на складирање и транспорт
 • Вртечка кука за кабелот за полесно отстранување и мотање на електричниот кабел
 • Сигурен и цврст дизајн со поголеми тркала од 250мм го оптимизира транспортот на груби површини и скали

Заштеда на време и лесно сервисирање и одржување

 • Резервоар за масло со видливо ниво на маслото и полно/празно функција
 • Лесно отворање и отстранување на делот за пристап до пумпата

За повеќе информации погледнете го следното видео:

SCRUBTEC 337.2 –Импресивна продуктивност и покрај малиот профил

Лесно четкање и сушење дури и на најтешко достапните области благодарение на ротирачката четка и интегрираната усисна гума.

SCRUBTEC 337.2 е дизајниран со нови опции кои ја зголемуваат вашата продуктивност, го оптимизираат маневрирањето и го зачувуваат драгоценото време, енергија и пари додека сè уште се добиваат одлични резултати во чистењето. SCRUBTEC 337.2 може да четка и суши во сите правци, нанапред или наназад, додека водата останува во внатрешноста додека се работи.

Тој е идеалниот компактен апарат за чистење на подови за средни претпријатија како авто-дилери, бензински пумпи, мали продавници, гаражи итн. Неговата тивка бучавост го прави погоден за дневно чистење и во области кои се чувствителни на висока бучава.

scrubtec 337.2 vest sl1

Покрај неговите уникатни способности за маневрирање, SCRUBTEC 337.2 ја зголемува продуктивноста со тоа што е исклучително лесен за ракување – речиси нема потреба за тренинг на оној кој го управува, исто како што и неговото одржување е сведено на минимум поради неговите лесно достапни компоненти. Компактен апарат за чистење на подови – кој работи за вас!

Додатни карактеристики:

 • Ниското ниво на бучава овозможува секојдневно чистење, дури и во простории чувствителни на бучава
 • Лесно прилагодлив држач за четката за совршена контрола на влечната сила
 • Ергономичен и лесен за користење, без потреба од обука за користење
 • Прилагодување на протокот на вода
 • Брзо и едноставно одржување бидејќи сите компоненти се лесно достапни
 • Провиден капак за нечистата вода за лесна проверка и контрола на функционалноста
 • Ергономична прилагодлива рачка со можност за преклопување за едноставен транспорт и складирање
 • Екстремно компактен
 • Тркала кои го ублажуваат ударот при чистење близу ѕидови
 • Реален систем од два резервоара складирани во заеднички простор
 • Голема рачка за носење на резервоарите за лесно полнење и празнење на течностите
 • Патентиран систем со еластичен ремен за лесна инсталација и отстранување на усисните гуми без употреба на алат.
 • Индикатор на нивото на енергија во акумулаторот

За повеќе информации погледнете го следното видео:

SCRUBTEC 343.2 – Максимална изведба на мал и удобен апарат

Апаратот SCRUBTEC 343.2 е мал, компактен апарат за чистење на подови со функционалност и можности какви што нудат многу поголемите апарати но сепак лесен за употреба и со лесна способност за маневрирање.

scrubtec 343 vast sl1

Поголема продуктивност благодарејќи на големиот притисок на четките и големиот капацитет на резервоарите.

SCRUBTEC 343.2 е 2.0 верзијата на популарниот SCRUBTEC 343, но обновен со последните и многу подобрените технологии во системите за смукање на нечистата вода, сигурност и перформанс. Обновениот SCRUBTEC 343.2 има подобрен комфор бидејќи новиот систем за подигнување на усисната гума е опериран со педала. Со SCRUBTEC 343.2 ќе ја имате најновата технологија на допир во Вашите раце во доверлив и продуктивен апарат со одлични перформанси, висока сигурност и ниски трошоци за сервис и одржување.

 • Ергономичен дизајн
 • Новиот, еко-пријателски електричен проток на вода од операторот придонесува за подобар комфор.
 • Лесен за транспортирање и складирање
 • Робустниот дизајн со намален ризик од оштетување ги намалува трошоците за сервис
 • Зголемено триење на подот по потреба, регулирано со копче
 • Двојното четкање без потрошувачка на вода ги зачувува трошоците и природата
 • Прилагодлив притисок на четката и триење зависно од работните услови
 • Брза и лесна проверка на нивото на водата во резервоарот преку проѕирно црево
 • Подигнување на усисната гума со погодна педала
 • Копче за регулација на палубата и на тркалата кое додава подобро триење и перформанси
 • Капакот на моторите за четка и вакуум ги заштитува електричните делови за сигурност и безбедност (само на кабелската верзија)
 • Жолто копче за сигурност
 • Достапна во батериска и кабелска верзија

Апаратот SCRUBEC 343.2 е продуктувниот избор за сите ваши потреби за чистење на подовите.

scrubtec 343 vast sl2

MAXXI II – Вашиот најдобар избор на стабилна смукалка за суво и мокро смукање

MAXXI II е платформа која ја комбинира продуктивноста, високиот квалитет и едноставноста за работа во една смукалка за суво и мокро смукање.

Поголема продуктивност благодарејќи на големиот притисок на четката и големиот капацитет на резервоарот.

maxxi ii vest sl 1

MAXXI II е вашата верна алатка кога е потребно брзо и ефективно чистење со минимално попречување на дневните активности.

MAXXI II е идеално наменет за тешка работна околина, специјално во груби и влажни средини како градежни објекти и лесна индустрија, како и за чистење после водоводџии, електричари и изведувачи.

Новата правосмукалка за мокро и суво смукање претставува голем број на иновативни функции кои го прават секојдневното работење и одржување лесно, ергономично и продуктивно.

Ракувањето со филтрите повеќе не претставува проблем, со што се зголемува продуктивноста. Новата двојна филтрација го овозможува користењето на MAXXI II за мокро и за суво смукање без да има потреба да се сменат филтрите. Секој мотор е специфично наменет за примената, што осигурува максимални перформаси и високо ниво на доверба.

Со новиот дизајн на главата на моторот олеснето е одржувањето и промената на филтерот кое се врши без вадење на моторот и работникот може едноставно да го исчисти контејнерот без да ги поместува компонентите што би предизвикало оштетување или загуба. При празнењето тежината на главата на моторот служи како контра-тежина на контејнерот, овозможувајќи лесен и едоставен процес на празнење.

maxxi ii vest sl 2

MAXXI II е изборот кој нуди максимални перформанси дури и кога се работи со мокри и суви материи.

За повеќе информации погледнете го следното видео:

Аеро 21/26/31 Нова серија влажни и суви смукалки дигнати на ново ниво на продуктивност

Нова конкурентна генерација на професионални и компактни смукалки за суво и влажно смукање.

Аеро 21/26/31 доаѓа во две верзии во поглед на дизајнот и 4 видови на контејнер – вклучувајќи и модели од нерѓосувачки челик. Компактниот, ергономски дизајн и големите тркала ги прави машините безбедни за да работа и лесни за маневрирање. Новите влажни и суви правосмукалки нудат удобно и безбедно отстранување на течности и прашина. Машините се лесни, и имаат безбедна интегрирана рачка за подигнување при празнење на контејнерот.

Другите придобивки од дизајнот се автоматскиот систем за намотување на кабелот (во Аеро 26-01 ПЦ Х моделот) – и рамниот капак за складирање на рачни алатки и кутии (во Аеро 26/31 модели). Тоа е стабилна и разноврсна машина за работниците во индустријата, автомобилската и градежништвото со полу-автоматски систем за чистење на филтерот и висока мобилност.

Оваа нова серија содржи различни модели развиени со фокус кон различна употреба и потреби на крајниот корисник во рамките на индустријата, автомобилската инд. и градежништвото. Лесни за употреба, сервис и одржување.

Продуктивноста е зголемена поради повисоките перформанси за чистење – со повисока моќ за вшмукување – и поефикасен систем чистење на филтерот. Сите машини користат сигурен ПЕТ кертриџ филтер за влажно и суво смукање. Овој долготраен филтер кој се пере има висока ефикасност (минимум 99,9%), а Притисни & Исчисти полуавтоматскиот систем за чистење заштедуваме време во текот на чистењето.

aero vest slika 1

Дополнителни карактеристики:

 • ПЕТ руно филтер кој се пере со минимум 99,9% филтрација
 • Притисни & Исчисти систем за чистење на филтерот кој обезбедува континуирани високи перформанси
 • MultiFit систем за додатоци за крајна флексибилност
 • Практичен систем за складирање на кабелот
 • Функција за издувен воздух
 • Стабилен и ергономски дизајн за безбедно работење
 • Опција за намотување на кабелот
 • L класа модел со регулација на брзина
 • Контејнер од нерѓосувачки челик

За повеќе информации погледнете го следното видео:

SCRUBTEC 337 – идеален апарат за подови со одлична моќ и покрај малиот профил

Револуционерно ново размислување во мала единица.

SCRUBTEC 337 не е само уште еден мал апарат за чистење подови. Претставува радикално нов правец на размислување, и иновација од еден од лидерите во индустријата. Уникатниот ротирачки концепт овозможува чистење и сушење во двата правци – нанапред или наназад, додека водата останува во внатрешноста помеѓу четките додека се работи. Чистењето станува побрзо, подобро и полесно.

Врвниот компактен дизајн и одличното маневрирање овозможува пристап до тешко достапните области кои другите машини не можат да ги исчистат.

Лесно отстранливи резервоари кои овозможуваат удобно чистење, полнење и празнење – да се задржи фокусот врз извршување на работата

 • Јасни контроли и прилагодлива рачка за лесно и ергономично оперирање
 • Чисти и во најтешко достапните области за стандардните четкарки
 • Ниското ниво на бучава овозможува секојдневно чистење, дури и во простории чуствителни на гласност
 • Различни батерии: за висока продуктивност или постојани перформанси/ помалку тежина/ со помалку олово/ брзо полнење..
 • Извонреден притисок на четката за беспрекорна ефективност при чистењето
 • Ергономски и лесен за користење, без потреба од обука за користење
 • Прилагодување на протокот на вода
 • Брзо и едноставно одржување
 • Провиден капак за нечистата вода
 • Ергономска, прилагодлива рачка со можност за преклопување
 • Екстремно компактен
 • Лесен за транспорт и складирање
 • Голема рачка за носење на резервоарите
 • Батериски погон, идеален за мали области
 • Систем со два одделни резервоари

scrubtec 337 sl1

SCRUBTEC 337 е идеален за користење во супермаркети и продавници; гаражи и салони за автомобили; училишта; ресторани и кафетерии.

За повеќе информации погледнете го следното видео:

SCRUBTEC 234 Компактен апарат за чистење подови

Ако чистењето на подови досега не ви претставуваше задоволство, отсега ќе ви стане омилено со нашиот SCRUBTEC 234 C

Електричниот SCRUBTEC 234 C е совршен за одржување на мали површини цврсти подови, како камен, плочки, цемент, мермер, гума, винил, итн. Тој е лесен и пренослив и чисти во два правци, нанапред и наназад. Благодарение на цилиндричната четка во предниот дел, тој може да чисти и во ќошевите на ѕидовите, оставајќи го подот 100% сув. Опремен е со посебни резервоари за чиста и нечиста вода за лесно полнење и празнење.

Модел и спецификации

SCRUBTEC 234 C

 • 4 пати побрзо од џогирање, ги отстранува нечистотиите
 • Уникатниот дизајн овозможува чистење под мебелот и на рабовите на подот
 • Чисти со помош на четките и смука во два правци, нанапред и наназад
 • Лесен за транспорт

Без разлика дали имате потреба од производ од комерцијалната линија или повеќе од индустриската, бидете сигурни дека ова е соодветниот производ за вас во однос на моќта на чистење и ергономичноста.
Ако користите џогер, веројатно трошите околу два часа за да исчистите површина од 300 метри2, а за да ја извршите таа работа чекате да заврши работното време. Со
SCRUBTEC 234 C можете слободно да ја исчистите истата површина потемелно и за третина од потрошеното време. Тој е екстра тивок, така што нарушувањето на работата во вашата околина е минимално.

scrubtec 234 sl1

За повеќе информации погледнете го следното видео:

ТЕХНОМА 2012

Професионалната опрема за чистење Nilfisk Alto, повторно ја претставува својата програма на саемот ТЕХНОМА 2012. Од 16ти до 20ти октомври пронајдете не во Хала 1 на Скопскиот Саем.

Посетете нè, консултирајте се со искусниот и професионален персонал и се разбира, искористете ги единствените саемски попусти и акции!

Заедно да го пронајдеме оптималното решение за Вашите проблеми при чистењето.

Ве очекуваме!

Нова генерација на високо притисни апарати – ПОСЕЈДОН 5, 6 и 7

Целта на овој нов асортиман е да Ви понуди севкупно намалување на трошоците за чистење, а новиот асортиман е проучуван да ги сведе на оптимум:

 • Практичноста и едноставноста: овој асортиман е интуитивен и лесен за користење, го намалува времето поминато во монтажа, подготвување или обука. Заштеденото време значи заштедени средства.
 • Ергономија и ракување: помалку напор е клучниот бенефит за Вас. Преносот и складирањето се оптимизирани за да се заштеди време и простор.
 • Јачина и издржливост: Индустрискиот квалитет на материјалот и стандардите значи дека овој нов асортиман е добро опремен за долгорочна употреба дури и во најтешки амбиентални услови.

За оптимално и лесно ракување

Пренесување

Новата линија POSEIDON е лесна за кревање благодарение на јасно дефинираните рачни места за подигање, намалувајќи го напорот за лесно утоварување во возило. Рачката што се свиткува го намалува потребниот простор за сместување или транспорт во возилото или работилницата. Вертикалната положба на рачката дава оптималеа рамнотежа за подигнување со дигалка.

Јачина и издржливост

POSEIDON 5,6 и 7 се вградени во 30 мм челична рамка, која допринесува за јачината и издржливоста на производот. Груб, а сепак лесен за маневрирање. Верзиите со излиени тркала ја зголемуваат подвижноста. Предницата на POSEIDON е заштитена со цврст пластичен браник.

Складирање

POSEIDON 5,6, и 7 се внимателно разработени такашто Ви нудат одлично ниво на можности за складирање на стандардната распрскувачка опрема за високо притисниот апарат.

Ви нудиме решенија:

Примена на детергент

Асортиманот на POSEIDON 5, 6 и 7 (со исклучок на POSEIDON 5-41, 5-53) се опремени со двосмерен усисен вентил за детергент, што Ви овозможува избор помеѓу два различни детергенти зависно од примената. На овој начин, можат лесно да се решат две различни задачи на чистење без да имате потреба да се вратите на местото за подготовка и да ги смените хемикалиите. Резервоарите од 2 х 2.5 л. Лесно се отстрануваат за празнење и полнење. Исто така лесно е да се види нивото на детергент кој останал во секој резервоар, со што му се овозможува на корисникот да го дополни детергентот пред да оди на работното место.

Оптимален концепт на сервисирање и одржување

Сите машини за перење под притисок бараат одредено ниво на одржување. Концептот на сервисирање на асортиманот POSEIDON 5,6 и 7 има за цел да го намали потребното време за да се изврши ова одржување – а со тоа и чинењето. Нивото на масло во пумпата може лесно да се види од надворешната страна на машината – покажувајќи дали пумпата содржи доволно масло пред употреба. Како додаток, моделите POSEIDON 6 и 7 се опремени со заштита од ниско ниво на масло во пумпата, со што се исклучува машината за перење под притисок ако нивото на пумпното масло е премногу ниско – со тоа се обезбедува долготрајност. Постои можност да се догради POSEIDON 5 со сигурносен систем во случај на ниско ниво на масло во пумпата.

vest poseidon567 1

POSEIDON 5 е Вашиот најсестран партнер – Секогаш можете да имате доверба во Вашиот POSEIDON 5

vest poseidon567 2Машините за перење POSEIDON 5 PA-FA се најсестрани партнери за клиенти за потребите во земјоделството, индустријата, градежништвото и автомобилската индустрија. Успеавме во комбинирањето на недостижното ниво на мобилност и леснотија во користењето со несоборлива снага, оптимален концепт на сервисност и одлични карактеристики на складирање. POSEIDON 5 е опремена со NA5 нишачка диск пумпа, 3 керамички клипа и зајакната месингана глава на пумпа за употреба од 4-5 часа дневно. Единицата на моторната пумпа е конструирана за поинтензивна употреба со 1450 рпм, со осигурано ниско ниво на бучава. Достапна е со активирање под притисок или преку проток на вода.

PA – Систем активиран со притисок. Постои можност за само- вшмукување. За оние од Вас кои сакаат исто ниво на јачина, квалитет и лесна употреба, нема ризик од стартување/стопирање на моторот во случај на истекување.

FA – Систем активиран со проток на вода. Нема можност за само-вшмукување. За оние од Вас со барања за поширока примена и потреба за транспорт. Дополнителен работен комфор, нема ризик од стартување/стопирање на моторот во случај на истекување.

POSEIDON 6 Ви дава перформанси, долготрајност и ергономија – Продуктивност од висока класа и ергономија во еден пакет

vest poseidon567 3Иновативен високо притисен апарат од премиум класата со ергономичен и робустен дизајн, нова индустриска пумпа NA6 и концепт за оптимален сервис. POSEIDON 6 FA индустриската класа на високо притисни апарати конечно ги спојуваат несовладивата истрајност, високите перформанси на чистење и оптималната ергономија со што добиваме издржлив високо притисен апарат соодветен за индустријата, земјоделството, бродарството, секторот за транспорт и прехранбена индустрија.

POSEIDON 6 е опремена со нова NA6 нишачка диск пумпа, 4 керамички клипа за интензивна употреба до над 5 часа дневно. Разработена со користење на индустриска конструкција (двојни валчести лежишта), NA6 пумпата е инспирирана од традиционалната C3 пумпа и нуди максимална влезна температура од 80 Ц степени , што значи дека POSEIDON 6 може да се полни со врела вода и да се користи како високопритисен апарат со топла вода, со што се намалува времето на чистење при многу примени. Исто така, моторот работи со 1450 рпм за долготрајна употреба и ниско ниво на бучава. Нејзиниот контролен систем се активира со проток и осигурува отсуство на притисок во опремата за распрскување и главата на пумпата за време на работните паузи – со што се подобрува работниот комфор, безбедноста и се избегнува прегорување на моторот во случај на истекување.

POSEIDON 7 е со обновен индустриски квалитет во ергономскиот дизајн – Ова е ултимативна индустриска пумпа

vest poseidon567 4Иновативна премиум класа на високо притисни апарати со ладна вода со ергономичен и цврст дизајн, обновена индустриска пумпа C3 и оптимален концепт на сервис. POSEIDON 7 FA индустриската класа на високопритисни апарати со ладна вода ги комбинира обновената издржливост и квалитет на пумпата C3 со оптималната ергономичност со што добиваме несовладив издржлив високо притисен апарат соодветен за индустријата, земјоделството, бродарството, транспортниот сектор и прехранбената индустрија.

POSEIDON 7 е секако опремен со обновена, индустриска класа на C3 пумпа, базирана на цврста 4 клипна пумпна конструкција, двојни валчести лежишта, контролен систем кој се активира со проток и мотор со 1450 рпм. Способна да прифати влез на вода до 85 Ц степени, пумпата C3 исто така е тестирана на терен со употреба на солена вода. Резултатот за Вас е подобра дистрибуција на работното оптеретување во пумпата, што го редуцира вибрирањето на машината и дава порамномерна изведба.