SCRUBTEC 344

Аарат за чистење на подови – многу удобен за управување и исклучително компактен

SCRUBTEC 344 е компактен, лесен за транспорт и многу удобен за користење, нуди силен притисок на четката и голема зафатнина на резервоарот. Типична примена наоѓа во болниците и здравствените установи, трговски центри и продавници, гаражи и автомобилски објекти, училишта, ресторани и кафулиња, административни и државни објекти, во прехранбената индустрија, индустријата и др.

SCRUBTEC 344 е достапен во два различни модели, батериски и електричен (230 V) верзии. Големиот 30 литарски резервоар на SCRUBTEC 344 овозможува непрекината употреба без празнење на резервоарот околу 2 часа, а благодарение на моќната четка и ламела SCRUBTEC 344 ќе го остави подот чист и сув, дури и при тешки услови на чистење.

  • Компактен дизајн и лесен за маневрирање
  • Продуктивен и моќен вакуумски мотор кој обезбедува совршен извор на вода и дава брз резултат на сушење
  • Патентиран еластичен систем за усисни гуми кој овозможува лесно и едноставно одржување
  • Системот за мешање детергент (како опција) ќе го спречи предозирањето на хемикалиите – штедејќи ја животната средина и вкупните трошоци за чистење
  • Технологијата Nilfisk SilentTech ™ го намалува нивото на звук од 65dB (A) – до 60dB (A) во тивок режим
  • Ергономската рачка со копчето OneTouch ™ и налепниците за инструкции ја прават машината едноставна за операторот да започне со употреба

Технички податоци

SCRUBTEC 344 E

SCRUBTEC 344 B COMBI

Електричен кабел (M) 

20 

 

Напон (V/HZ)

220/240-50/60 Hz 

 

Батерија

 

24 

Мотор на четка (W) 

750

450

Работна брзина (KM/H) 

Усисен мотор (W) 

280 

280 

Теоретска можност на чистење (M²/H) 

1720 

1720

Работна површина (MM) 

430 

430 

Резервоар за чиста/нечиста вода (L) 

30 / 30 

31 / 31 

Ширина на усисна папуча (MM) 

720 

720 

Притисок на четка (KG) 

30

25 

Вртежи на четка (RPM) 

170 

140

Димензија на четка (MM) 

430 

430 

Димензии ДxШxВ (MM) 

1180x458x1055 

1180x458x1055 

Тежина (KG) 

112

151 (со батерии) 

Стандардна опрема

Стандардна опрема

SCRUBTEC 344 E

SCRUBTEC 344 B Combi

Кабелска верзија

 

Батериска верзија

 

Полнач вграден на апаратот

 

Батерии

 

12 V 76Ah GEL

Полнач

 

Четка за под 430мм полипропилен

Усисни гуми 720мм сет

Галерија

 

За повеќе информации погледнете го следното видео:

Преземања