MH 6P / 7P / MH 8P

MH 7P е оптимално решение за тешките, индустриски задачи за чистење. Верзијата FA додава ново ниво на сигурност и удобност со системот за активација при проток, каде што протокот на вода врз сензорот за проток праќа импулси до моторот за автоматски старт/стоп.

Цврстата и робустна MH 7P и MH 8P серија комбинираат намалени оперативни трошоци, едноставност за користење, помал шум и голема ефикасност при чистењето. Трошоците за греење се намалени со наградуваниот EcoPower бојлер систем со > 92% ефикасно греење. Нивото на бучавост е намалено, а векот на траење продолжен со прочуената C3 пумпа и мотор со 1450 вртежи во минута. Пумпата на MC 8P нуди голем проток на вода за примена при тешки работни задачи во индустријата и градежништвото.

Спецификации

MH 6P – 200/1300

MH 7P – 180/1260

MH 8P – 180/2000

Електричен кабел (M)

Потрошувачка на струја (KW) 

7.6 

7.6 

12 

Електричен приклучок (V/~/HZ/A) 

230-400/3/50/15 

230-400/3/50/13 

400/3/50/21 

Повратен удар (KG/FORCE) 

6,9

6,3 

10,3 

Проток на вода QMAX/QIEC (L/H) 

1300/1200 

1260/1170 

2000/1950 

Температура на вода (ВОДА/ПАРЕА) (°C) 

90/150 

90/150 

70/150

Работен притисок (BAR/MPA) 

200/20 

180/18 

180/18 

Вртежи на моторот (RPM) 

1450 

1450 

1450 

Потрошувачка на гориво DT 45 °C (KG/H) 

5,3 

5,3 

9,1 

Резервоар за гориво ( L ) 

30 

30 

35 

Резервоар за хемикалии (L) 

A: 10 + B: 10 

A: 10 + B: 10 

15+10 

Големина на дизна

0680 

0680 

.1200 

Макс. влезна температура (°C) 

40 

40 

40 

Број на клипови

Керамички клипови

Димензии ДxШxВ (MM) 

1190 x 702 1020 

1190 x 702 1020 

1190x702x1020 

Тежина (KG) 

224 

224 

230 

Стандардна опрема

Стандардна опрема

MH 6P 200/1300

MC 7P 180/1260

MC 8P 180/2000

Црево ДН10 10М

Црево ДН10 15М

     

ЕРГО 2000 пиштол

Сензор за пламен и уље

Филтер за вода комплет

 

Дизна 0680 сива

 

Цевка Tornado plus 1120mm

Дизна 1200

 

 

Галерија

За повеќе информации погледнете го следното видео:

Преземања