MC 5M PA – FA

Мобилни високопритисни апарати со ладна вода со средна големина – ергономски непобедливи.

Идеален партнер за сите работни задачи за чистење со ладна вода во сите сектори. Беспрекорните перформанси, совршената ергономија, ниското ниво на бучава и лесното сервисирање го прават овој високопритисен апарат ненадминлив.

Линијата MC 5M се состои од 2 модели со различни нивоа на перформанси и опрема прилагодени за најосновните работни задачи за чистење, без разлика дали тие бараат висок притисок или голем капацитет на вода. XT верзиите нудат широк спектар на дополнителна опрема (котур, цевка со високопритисна дизна, и др.)

Спецификации

MC 5M – 180/840

MC 5M – 180/840 XT

MC 5M – 200/1050

MC 5M – 200/1050 XT

Електричен кабел (M) 

Потрошувачка на струја (KW) 

4,8

4,8 

6.1

6.1

Електричен приклучок (V/~/HZ/A) 

400/3/50/8,5

400/3/50/8,5 

400/3/50/11.4 

400/3/50/14,1 

Повратен удар (KG/FORCE) 

4,1 

4,1 

5.6 

5.6 

Проток на вода QMAX/QIEC (L/H) 

840/760 

840/760  

1050/960 

1050/960 

Работен притисок (BAR/MPA) 

180/18 

180/18 

200/20 

200/20 

Вртежи на моторот (RPM) 

1450 

1450 

1450 

1450 

Големина на дизна

0400 

0400 

0500 

0500 

Макс. Влезна температура (°C) 

60 

60 

60 

60 

Број на клипови

Керамички клипови

Димензии ДxШxВ (MM) 

735x570x1020 

890x570x1020 

735x570x1020 

890x570x1020 

Усисна висина на вода (M) 

1

1

Тежина (KG) 

66 

72 

73

78 

Стандардна опрема

Стандардна опрема

MC 5М 180/840

MC 5М 180/840 XT

MC 5M 200/1050

MC 200/1050 XT

Црево ДН6 10М

   

 

Црево ДН6 15М

 

 

 

Црево ДН8 10М

   

 

Црево ДН8 15М

     

ЕРГО 2000 пиштол

Цевка Turbohammer plus 1115mm

 

 

 

Цевка Flexopower plus 1120mm

     

 

Дизна 0400 сива

   

 

Цевка Tornado plus 1120mm

   

Дизна 0500 жолта

   

Цевка Turbohammer plus 1130mm

     

Котур

 

 

Галерија

За повеќе информации погледнете го следното видео:

Преземања